Doi serpi de porumb, un piton de 3,5 metri lungime si un sarpe Boa sunt cei mai noi locuitori ai Gradinii Zoologice Sibiu

0

Din această săptămână Grădina Zoologică Sibiu are patru noi locuitori. Doi dintre aceştia sunt şerpi de porumb care impresionează prin coloritul lor, fiind şerpi neveninoşi, foarte docili şi activi, de mici dimensiuni. Ceilalţi doi sunt un boa şi respectiv un piton albino lung de 3,5 metri care atrage atenţia datorită coloritul său deschis.

Noii locuitori au nevoie de lumina soarelui astfel că adăpostul lor din Zoo Sibiu va fi dotat cu lămpi cu ultraviolete care vor imita efectul soarelui. Aceştia au nevoie şi de o temperatură mai ridicată, astfel că au fost luate măsuri pentru a le fi asigurat microclimatul.

Cele patru reptile au fost cumpărate de la Colţul Zoologic Şoimaru din Ilişeşti, Suceava, costul acestora fiind de 7.600 de lei.

Noile achiziții se alătură celor patru șerpi deja existenți în Zoo Sibiu: un şarpe anaconda, un boa şi doi pitoni. În total, Grădina Zoologică numără astăzi 228 de animale din 58 de specii.

Grădina Zoologică Sibiu continuă să atragă foarte mulţi vizitatori. În primele 10 luni ale acestui an au fost înregistraţi 220.625 de vizitatori, în contextul în care în întreg anul 2013 Zoo Sibiu a primit 198.669 de vizitatori, iar în 2012 numărul acestora a fost de 186.000.

Albino_ball_python

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ