Mediasul, reprezentat la Dezbatem Romania

0

 „Dezabtem România” este un proiect naţional iniţiat de Clubul Rotaract Kronstadt alături de Rotary International şi Interact Club, cu finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Proiectul va avea loc la Braşov şi va reuni 40 de echipe din întreaga ţară. În acest an şi Mediaşul va fi reprezentat la Braşov de două echipe de la „Mediaş Debate Club”- club înfiinţat de prof. dr. Dan Sima şi prof. Simona Sima, dar şi de o echipă de la Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaş. Aceştia se vor confrunta cu celelalte echipe pe baza celor 3 moţiuni aflate cu câteva zile în urmă dar şi pe câteva moţiuni improptu, la care trebuie să îşi construiască un caz într-o oră. Moţiunile date sunt următoarele:

  • Acest Parlament crede că studenţii care au avut studiile subvenţionate de stat şi au plecat să profeseze în străinătate, ar trebui să returneze statului costul educaţiei în cel mult 5 ani de zile.
  • Acest Parlament ar graţia orice condamnat în schimbul a 100.000 de semnături ale unor cetăţeni cu drept de vot.
  • Acest Parlament ar interzice cardurile de credit.

În funcţie de tragerile la sorţi participanţii vor trebui să aducă argumente pro moţiunii– dacă sunt echipa Guvernului sau argumente contra moţiunii – dacă sunt în echipa Opiziţiei.

 Tinerii medieşeni sunt pregătiţi pentru a face faţă acestei competiţii şi sunt convinşi că vor avea rezultate frumoase. Noi le urăm succes şi sperăm să vină învingători din Braşov!

Medias Debate Club 6

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ