Senatorul Claudiu Mureșan: „Prețul metrului cub de apă din Sibiu este cu 40% mai mare decât prețul unui metru cub de apă din Milano” (P)

0

Într-o postare recentă pe Facebook, senatorul social-democrat, Claudiu Mureșan, a atras atenția asupra discrepanțelor surprinzătoare între costurile serviciilor de apă și canalizare din România, comparându-le cu cele din… Milano, Italia.

Această comparație pune în lumină problemele legate de prețurile serviciilor publice și nivelul de trai.

Senatorul sibian a evidențiat că prețul metrului cub de apă în Sibiu este cu 40% mai mare decât cel plătit de cetățenii din Milano. În timp ce medieșenii plătesc 8,7 RON/mc pentru apă, locuitorii din Milano achită doar 3,98 RON/mc. Mai mult, acest preț din Milano include și serviciul de canalizare, în timp ce sibienii și medieșenii plătesc suplimentar pentru acest serviciu – 4,33 RON/mc, respectiv 7,82 RON/mc.

Senatorul a extins comparația și la apa îmbuteliată, menționând că o sticlă de 2 litri de apă plată românească (Bucovina) costă 3,4 RON, în timp ce apa San Benedetto din Italia este semnificativ mai ieftină, costând doar 1,44 RON.

Această postare a stârnit un val de reacții în rândul cetățenilor și a deschis un dialog despre prețurile serviciilor publice și calitatea vieții în România. Senatorul solicită răspunsuri de la furnizorii de apă și canal, precum și de la acționarii lor majoritari, pentru a înțelege cum și de ce s-a ajuns la această situație.

În contextul discuțiilor actuale despre nivelul de trai și aspirațiile pentru o viață mai bună, această comparație între România și Italia subliniază nevoia de transparență și responsabilitate în stabilirea prețurilor serviciilor esențiale.

Cetățenii așteaptă clarificări și, eventual, măsuri care să alinieze costurile la standardele europene, asigurând accesibilitate și echitate în serviciile publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ