Senatorul Claudiu Mureșan a analizat proiectele care au primit sau vor primi în acest an finanțare din bugetul Consiliului Județean Sibiu, buget aprobat la începutul acestui an de către consilierii județeni.
Potrivit analizei acestuia, zona de sud a județului nostru va primi finanțare din diverse surse gestionate de CJ, pentru un număr de 34 de proiecte, comparativ cu zona de nord, cu punct central la Mediaș, va primi finanțare doar pentru 4.
Din aceste considerente, senatorul medieșean îi sfătuiește pe cetățenii din Mediaș, Dumbrăveni, Copșa Mică, Bazna, Dârlos, Alma, Hoghilag, Biertan și Moșna să le solicite partidelor politice să pună pe listele electorale candidați și din aceste localități pentru funcțiile de consilieri județeni, dar să fie politicieni care să se implice și să susțină investiții în zona de nord a Sibiului.
„Cine împarte, parte își face!
Nu o spun eu, o spune comunicatul Consiliului Județean Sibiu pe care îl puteți lectura aici:
https://www.facebook.com/100068803706524/posts/503170205319765/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
Un buget județean de 584 milioane lei care, în loc să își propună să reducă decalajul enorm dintre nord și sud, o să-l adâncească și mai mult.
În 2023, zona de sud a județului Sibiu va primi finanțare din diverse surse gestionate de CJ, pentru un număr de 34 de proiecte, pe când zona de nord a județului Sibiu, cu punct central la Mediaș, va primi finanțare doar pentru ….4. Și alea, vai de ele!
Un proiect la Mediaș, 2 la Dumbrăveni și unul care ar trebui să ajute Bazna.
34 contra 4, în condițiile în care raportul între salariul mediu net plătit la Sibiu și Mediaș este de 2 la 1!
Cum să readuci medieșeanul acasă așa?
Cum să repopulezi localitățile din nord așa?
Cum să oprești exodul forței de muncă din nord așa?
Adică, cel mai bogat o să devină și mai bogat, iar cel mai sărac se va adânci și mai mult în sărăcie!
E foarte bine că se gândește lumea la spital județean nou, îl susțin cu toată puterea.
E bun și necesar și proiectul legat de sistemul integrat de management al deșeurilor, susțin 100%.
Mă bucur și să văd Centura Sud pe lista CJ, dar nu pot să nu mă gândesc că CJ a pus, din nou, Mediaș, Copsă Mică, Dumbrăveni la “și altele, altădată” cu un scor sec: 34-4.
An de an se întâmplă asta și nimeni nu comentează.
Medieșenii pierd zilnic timp și nervi la cele două bariere, la intrare dinspre Sighișoara și la “centura” spre Gura Câmpului, ambele, zic eu, de interes județean, și asta doar din cauză că nu s-a găsit nimeni să gândească si sa finanțeze două poduri, două viaducte, peste acestea.
Centura ocolitoare Sud a Sibiului este necesară, dar Sibiul are deja o centură ocolitoare, A1. Intre timp, centura Mediaș a rămas subiect de bancuri la Mediaș.
Bune și pistele de bicicletă care pleacă de la Sibiu sau ajung la Sibiu, dar am vrea și în nord piste de bicicletă care să plece de la Mediaș la Biertan, de la Dumbrăveni la Hoghilag sau de la Mediaș la Bazna.
Să poată și hoghilăgeanul sau cei din Șaroșu pe Târnave să mearga cu bicicleta la lucru, la Dumbrăveni, în condiții de siguranță.
Să poată și turiștii să “ruleze” pe bicicletă de la Moșna la Biertan fără să le producă șocuri tir-urile care trec pe lângă ei.
Și cetățenii din Mediaș, Copșa Mică sau Dumbrăveni sunt parte din județul Sibiu.
Și firmele din nord plătesc taxe la ANAF-ul românesc.
De ce banii județului nu pot finanța reabilitarea drumului județean de la Copsă Mică la Micăsasa sau Dumbrăveni/3 Drumuri – Cund care sunt praf și pulbere?
De ce nu poate bugetul județului să finanțeze o ambulanță de tip C cu medic la Mediaș sau o stație de ambulanță la Dumbrăveni?
De ce a ajuns cetățeanul din nord, cetățean de rang 2, pe munca și pe banii plătiți de el?
De ce, dragă CJ?
Oameni buni, cereți partidelor politice să pună pe poziții eligibile, pe listele electorale, reprezentanți în CJ serioși ai nordului, care să propună și să susțină proiecte din Mediaș, Dumbrăveni, Copșa Mică, Bazna, Dârlos, Alma, Hoghilag, Biertan sau Moșna. Că și noi suntem parte a județului Sibiu!” arată senatorul sibian într-o postare pe pagina sa de facebook.