STUDIU: Posesorii de caini par sa fie cu zece ani mai tineri

0

Posesorii de câini par să fie cu zece ani mai tineri decât vârsta lor reală, conform unui studiu recent al unor cercetători de la o universitate scoțiană, scrie miercuri Huffington Post.

Cercetătorii de la Universitatea St Andrews au monitorizat activitatea a 547 de persoane în vârstă din Tayside, a căror vârstă medie era de 79 de ani. Dintre cei implicați în studiu aproximativ 9%, adică 50 de oameni, erau posesori de câini. Timp de șapte zile persoanelor le-a fost montat un accelerometru pentru a le fi măsurate mișcările.

Dr. Zhiqiang Feng, coordonatorul studiului, profesor la universitatea amintită, a precizat că posesorii de animale duc o viață mai activă, cu efecte benefice asupra organismului.

‘Rezultatele studiului nostru arată că deținerea unui câine este asociată cu creșterea nivelul de activitate fizică la segmentul de vârstă de peste 65 de ani’, a declarat coordonatorul studiului. ‘În medie, persoanele în vârstă care dețin câini sunt cu 12% mai active decât persoanele din același segment de vârstă care nu au câini’, a mai spus acesta.

sursă text: www.agerpres.ro

Foto: (c) Angelo BREZOIANU / AGERPRES FOTO
Foto: (c) Angelo BREZOIANU / AGERPRES FOTO

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ